لو ماشي علي SSRIs ينفع ابدل من عيلة للتانية مباشره

icon 30 يناير 2022
للتوضيح: كنت ماشي علي ٢٥ paroxetine لمدة ٦ شهور والدكتور نصحني اغير ل ٢٠ escitalopram وقالي وقف الباروكستين وخد مكانه ال escitalopram فهل الأمن والأصح اني اوقفه مرة واحدة واخد التاني مكانه ولا ده ممكن يزود السيروتونين ويسبب serotonin syndrome ولا أوقفه بالتدريج وبعدين ابدا في ال escitalopram ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عابد علي شنان
معالج نفسي
مرحبا الادويه المذكوره كلها تنتمي لنفس المجموعة .. مجموعة SSRIs ولا يوجد دواعي قويه لايقاف واحد منهم بالتدريج قبل البدء في الاخر لكن يفضل ان العلاج الاخر تبدا فيه بالتدريج كونه صرف لك بجرعة عاليه