انا عمرى وعندى تيفود يتكرر دائما ودرجته وبعد ما اخدت العلاج لمده اسبوع

icon 18 أبريل 2015
انا عمرى 16 سنه وعندى تيفود يتكرر دائما ودرجته 320 وبعد ما اخدت العلاج لمده اسبوعين وحللت تيفود بعد فتره العلاج باسبوعين طلعلى نفس النسبه 320 مش عارفه ايه الحل وهل النسبه خطير

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اسامه باكير
باطنية
تحليل التيفوئيد فيدال هو مشعر مناعي يهبط ببطء وقد يلزمه 6 اشهر ومتابعة الشفاء تكون باجراء زرع براز او تحري كمية مضادات الاجسام بالدم وزوال الاعراض اما اذا عاد المشعر للارتفاع فهذا يعني بارا تيفوئيد ويجب معاودة تناول كورس كامل من العلاج .