وجع شديد ونغز فى الصدر

icon 6 يونيو 2022
السلام عليكم ورحمة الله. اسمى محمد عمرى 45. عندى نغز فى صدرى ايجى باستمرار من زمان لحد اليوم هض وكل فتره نشعر بيه زايد انتشار الى ان وصل الى الرقبه واليد تبى ترقد. وشكراً

إجابات الأطباء على السؤال

أولاً، يجب متابعة جميع العوامل إللي ممكن تساعد في حدوث أمراض القلب ونزبطها لو مش متزبطة، لأنها ممكن تسبب النغزة أو الشكوى الموجودة دي. ومن هذه العوامل لو إنت مدخن، أو لو في ارتفاع في الكوليستيرول، أو لو في ضغط دم مرتفع، أو لو في سكري، أو غيرها من الأمراض المزمنة أو المشاكل التي تساعد في زيادة خطر الإصابة بأمراض شرايين القلب. الحاجة التانية نتطمن على القلب، من خلال عمل رسم قلب وأشعة إيكو برضو، لأن النغزة إللي في الصدر بتبقاش وجع قوي في القلب، حيث أن وجع القلب بيبقى ثقل في الصدر والذي يزيد مع أي مجهود والحركة ويخف مع الراحة. والشكوى تاعتك، إللي هي الوجع بالرقبة أو الإيد، ده ممكن يكون نتيجة وجود مشاكل في الغضروف أو مشاكل في القلب. ومن أجل استبعاد مشاكل القلب، لازم نعمل إيكو ورسم القلب، ومتابعة جميع العوامل إللي ممكن تساعد في حدوث أمراض القلب ونزبطها.

د. اسامه غانم
القلب والاوعية الدموية

أولاً، يجب متابعة جميع العوامل إللي ممكن تساعد في حدوث أمراض القلب ونزبطها لو مش متزبطة، لأنها ممكن تسبب النغزة أو الشكوى الموجودة دي. ومن هذه العوامل لو إنت مدخن، أو لو في ارتفاع في الكوليستيرول، أو لو في ضغط دم مرتفع، أو لو في سكري، أو غيرها من الأمراض المزمنة أو المشاكل التي تساعد في زيادة خطر الإصابة بأمراض شرايين القلب. الحاجة التانية نتطمن على القلب، من خلال عمل رسم قلب وأشعة إيكو برضو، لأن النغزة إللي في الصدر بتبقاش وجع قوي في القلب، حيث أن وجع القلب بيبقى ثقل في الصدر والذي يزيد مع أي مجهود والحركة ويخف مع الراحة. والشكوى تاعتك، إللي هي الوجع بالرقبة أو الإيد، ده ممكن يكون نتيجة وجود مشاكل في الغضروف أو مشاكل في القلب. ومن أجل استبعاد مشاكل القلب، لازم نعمل إيكو ورسم القلب، ومتابعة جميع العوامل إللي ممكن تساعد في حدوث أمراض القلب ونزبطها.