فازاي هرمون النمو هيقل هل لما يزيل الورم

icon 6 يوليو 2023
انا عندي ورم في الغدة النخامية وهرمون النمو عندي عالي ممكن عايزة افهم ايه علاقة الورم بالهرمون وإزاي لو عملت العملية لإزالة الورم إن شاء الله الهرمون يقل؟ ولا ازاي هيقل الهرمون؟ لأنه الدكتور قال لازم عملية هو ادالي ف الأول أقراص كان هرمون اللبن والنمو مرتفعين فالأقراص قللت هرمون اللبن بس النمو عالي

إجابات الأطباء على السؤال

د. علي غدير
الغدد الصماء
لأن الورم هو الذي يقوم بإفراز الهرمون بمعنى آخر هو ورم مفرز لهىمون النمو يتراجع تركيز الهرمون بالدم بعد الاستئصال الناجح للورم