والدتي عندها صداع نصفي مستمر بقاله ١٢ يوم

icon 10 أغسطس 2022
والدتي ٧٦ سنة وقعيدة بسبب كسر ف ساق مش بيلتئم وهي مريضة سكر وكلى وف قصور ف القلب وحاليا لاحظنا ان ضغطها بقى عالي بشكل متواصل ف المتوسط ١٦٠ على ٧٠ وده كان صاحبه صداع نصفي مستمر بقاله ١٢ يوم وشدته اوقات بتصرخ منه. عملنا اشعة مقطعية ع المخ وهي مرفقة.

الملفات المرفقة:

SmartSelect_20220810-234603_Samsung Notes

إجابات الأطباء على السؤال

د. عفاف على فرج
أطفال وحديثي الولادة
شفاها الله وعافاها ،ضغط 160/70 ليس هو سبب الصداع غالبا متابعة وتظبيط السكر وقياسه بانتظام مهم وكذلك عمل وظائف كلى ونسبة البروتين للكرياتينين في البول والانتظام على علاج الضغط اذا كانت تعاني من ضغط مرتفع أهم حاجة الحاله النفسية وعدم تعرضها لضغوط نفسية وعصبية وكثرة السوائل ايضا مهمة عمل تحليل دهون الدم lipid profile