ما سبب الإحساس بالتنميل والثقل فى الساق والفخذ بعد عملية تركيب الشرائح والمسامير فى أسفل عنق الفخذ مع أن العملية مر عليها شهران،فهل هذا طبيعى؟!وما علاجه ؟!بارك الله فيكم !!,وما سبب عدم القدرة على النوم على الجانب الذى فيه العملية إلى الآن؟

icon 23 يناير 2014
ما سبب الإحساس بالتنميل والثقل فى الساق والفخذ بعد عملية تركيب الشرائح والمسامير فى أسفل عنق الفخذ مع أن العملية مر عليها شهران،فهل هذا طبيعى؟!وما علاجه ؟!بارك الله فيكم !!,وما سبب عدم القدرة على النوم على الجانب الذى فيه العملية إلى الآن؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
قد يكون هناك بعض التنميل بعد العملية ويمكن ان يستمر لعدة اشهر , امتداد التنميل للساق يحتاج لفحص سريري ومعرفة مقدار التنميل والثقل لتقييم وضع الجرح والتأكد من عدم وجود التهاب, ينصح مراجعة الجراح

تعليقات الزائرين

س س

انا عاملة عملية فلات فوت وتعديل عضمة صوباعي مركبة مسامير والغرز كلها قفلت ف 3 فكه وخيطتها تاني وبرضو فكت مع تنميل مكانها زي الكهرباء والدكتور قالي ميش هينفع نخيط تالت لان الجلد مهري ميش عارفة اعمل ايه والغرز اللي فكت تاعبني

icon 11 أكتوبر 2021
Ali dervish Ali dervish

بعد ماعملت عملية مسمار النخاعي الا وهي جبر لكسر بقدمي بعد العملية ب اسبوع اصبح لدي تنميل شديد في اسفل قدمي ماهوا السبب

icon 23 فبراير 2023
زائر زائر

انا عامله عمليه تغير مفصل بمفصل صناعى سيراميكى من ست شهور وكان عندى قصر فى الرجل 3سم بعد العملية اصبع الرجل الكبير لسا مفيش فيه حركة ولسا مش بعرف امشى كويس ما هوا السبب

icon 10 نوفمبر 2023