بيان خطورة Abnormal area of increased signal intensity seen at the med

icon 3 يناير 2013
السلام عليكم ارجوبيان خطورة هذا -Abnormal area of increased signal intensity seen at the medial condyle of the lower end of the femur due to bone contusion. -Normal joint alignment. & articular surface -Loss of the normal contour with intermediate hyperintense signal form the lateral compartment of the anterior cruciate ligament due to its subacute partial tear. -A localized subchondral hypointense(T1), hypointense (T2&STIR) area is seen in the upper end of the tibia, posteriorly with a bone defect , subchondral fracture is not excluded. . -Abnormal linear increased signal intensity seen at anterior horn of lateral meniscus doesn’t reach the inferior articular surface consisting with grade I meniscal tea

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
من التقرير المرفق هناك ما يشير الى تمزق جزئي في الرباط الصليبي الامامي , اثار وذمة او استسقاء للجزء الداخلي لعظم الفخذ نتيجة اصابة , هناك خلل في الجزء العلوي من الساق قد يشير الى وجود كسر , الغضروف الخارجي مزق جزئيا . بناء على المعطيات يجب الخضوع لعملية تنظير لاستكشاف وضع المفصل الداخلي حيث تكون الصورة اوضح وقد تكون بحاجة لترميم الوتر والغضروف وتثبيت كسر الساق وعدم البحث عن حلول مريحة لك الان ومتعبة مستقبلا

تعليقات الزائرين

ا ا

ارجو قراءة تقرير الاشعة على الركبة REPORT MRI OF THE RIGHT KNEE MRI TECHNIQUE:  Sagittal T1, PD and STIR WI  Axial T2 WI  Coronal GRE/T2 WI (plates 1, 2 & 3). (plate 4). (plate 5). MRI FINDINGS:  Subtle patchy marrow edema signal is seen along the posterior aspect of the lateral femoral condyle.  The posterior horn of the medial meniscus shows a band of intermediate signal intensity, reaching its meniscocapsular surface.  The posterior horn of the lateral meniscus s

icon 22 سبتمبر 2022
ا ا

OPINION برجاء قراءة تقرير اشعة رنين على الركبة :  Patchy marrow edema signal along the posterior aspect of the lateral femoral condyle.  Grade II signal of the posterior horn of the medial meniscus.  Grade I signal of the posterior horn of the lateral meniscus.  ACL sprain.

icon 22 سبتمبر 2022
ا ا

ارجو قراءة تقرير اشعة رنين على الركبة Patchy marrow edema signal along the anterior aspects of medial femoral and tibial condyles and subtle patellar subchondral marrow edema signal.  Grade II signal of the posterior horn of the medial meniscus.  Grade I signal of the posterior horn of the lateral meniscus.  Mild ACL sprain.

icon 22 سبتمبر 2022