اعوجاج في مفصل الابهام

icon 9 يونيو 2022
اصبع الإبهام اتفتح اوي لبره ومفصل الإبهام المتصل باليد نفسها اتحرك من مكانه حاجه بسيطه لبره ولكن عدي شهرين عليه منهم خمس اسابيع في الجبس ولكم الدكتور معملش رد للخلع ده و وضع مفصل الابهام زي ماهو معووج لسه فهل فيه امل يتم رد الخلع ده بعد مرور شهرين ولا لا و ممكن مفصل الابهام يرجع لمكانه الطبيعي؟

الملفات المرفقة:

IMG_٢٠٢٢٠٦٠٩_١٩٢٢٣٩ IMG_20220421_121638

إجابات الأطباء على السؤال

د. د لؤي السايس
جراحة العظام والمفاصل
وعليكم السلام بالنسبه لصور الاشعة جيدة ولا يوجد فيها خلع  لكن في مثل حالات قطع رباط  الداخلي لمفصل البهام  ممكن يعالج بالجبس لمدة ست اسابيع ثم يعاين سريريا اذا كان المفصل ثابت وتاخذ صورة اشعة للابهام بفتح المفصل لقياس درجة ثبات المفصل stress view of the thumb on abduction  في حال كان المفص غير ثابت فيحتاج عمليه  تثبيت الرباط