الشرقة عند بلع السوائل بعد الجلطة

icon 25 مايو 2021
لا يوجد مشكلة عند بلع الطعام و لكن المشكلة فقط في بلع السوائل و المياه لا تحدث فقط عند بلع كمية قليلة جدا علما بان المريضة تضع خرطوم معدة فل ممكن ان يكون سبب لهذه الشرقة؟ هي بتاخد علاج Alzmenda و somazina بقالها و فترة و الشرقة بتحصل قليل دلوقتي بس ما زالت موجودة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور خالد المهدي
الجهاز الهضمي والكبد
اختبار بلع مهم، ويوجد متخصصين في تصوير البلع بالأشعة.  لكن معظم الحالات من ارتجاع فم المعدة للبلعوم. وأخرى من ضعف عصبي. لذلك الفحص والتصوير مهمان.