اشعر بالتهاب بعد التبرز

icon 14 يونيو 2022
كنت اعاني من امساك منذ فتره اشتريت ٢٥ مليار بروبايوتك لعله يساعدني ولم يفد بل زاد الامر سوء واصبح عندي التهاب بعد التبرز عالجت الامساك وباقي الالتهاب اللي تسبب به البروبايوتك

إجابات الأطباء على السؤال

د. شهيرة عفيفي
باطنية
سلامات الحل الجذرى هو علاج الامساك للوقاية من حدوث شرخ شرجى ‏انصحك بالاتى اولا عدم تاخير نداء التبرز لاى سبب شرب الماء بوفره ٣ لتر يوميا تناول الخضروات والفواكه الطازجة طبق السلطة الخضراء لازم يكون على غذاءك يومياً تجنب المياه الغازية قدر الإمكان تناول كوب زبادى قبل النوم بساعتين و صباحا و مساءا اجلس فى ماء دافئ فى البانيو او طبق كبير و تجلس لمده ٢٠ دقيقة لارخاء عضلات المستقيم و تقليل الالم و ذلك لمده اسبوع ان شاء الله معافى