جرثومة معدة و ارتجاع مرئ وتغير طعم الفم

icon 15 فبراير 2022
عندي جرثومة معدة وكانت مسببلي ارتجاع مرئ والحمد لله الجرثومة راحت والارتجاع راح بس ف لما باجي اخش الحمام واعمل براز احس ان ريق بتاع زوري حصله حاجه غريبة زي ميكون اتغير وحصله نوع من الجفاف + لما بصحي من النوم بحس ان طعم ريق بوقي كأنه زي مدهنن

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محسن جنيدي
الجهاز الهضمي والكبد
ارتجاع المري يسبب تغير طعم في الفم مع زيادة اللعاب استخدم اوميبرازول 20 مغ صباحا ومساء قبل الطعام بنصف ساعة  مع الالتزام بعدم ناول الطعام قبل النوم بساعتين والتخفيف من المنبهات والحوامض والمقلي  وتقليل حجم الوجبات