استشارة طبية بخصوص الكبد

icon 18 سبتمبر 2022
أنا فاطمةالمحمد عمري 32سنة عملت فحوصات عامة طلع معي gamma gt30 و sgpt 50 هل هذا يدل ع مشكلةبالكبد؟,مع العلم اني ماباخد اي ادوية

الملفات المرفقة:

Screenshot_٢٠٢٢٠٩١٨-١٠٣١٠٥

إجابات الأطباء على السؤال

د. طارق عصام
الجهاز الهضمي والكبد
هذا ارتفاع طفيف في ال انزيمات الكبد لمزيد من الاطمئنان أنصحك بعمل باقي إنزيمات الكبد alt ast alkaline phosphatse bilirubin total and direct لو كنتي تستخدمبن أيه ادويه أو أعشاب أو كحوليات فعليك التوقف عنها و أعاده عمل التحايل كاملة بعد اسويعين وإعادة إرسالها إلينا إن شاء الله