انا عملت تحليل براز وتبين وجود اميبا وليس غريب لان الاميبا موجوده عندى من زمان وكل ما اقضى عليها ترجع مرة اخرى !!! تانى حاجه لاقيت من واقع نتيجة التحليل صديد مع البراز .....وقبلها بشهرين كنت كشفت عند دكتور ولاقى عندى التهاب حاد فى المرارة والوجع متمركز بنسبة كبيرة فى الجزء الاعلى من الجنب اليمين وبنسبة ضئيلة جدااا الوجع ده بيجى شوية فى الضهر و ينزل تحت شويه فى اقصى جنبى اليمين بس ده نادر مش اوى لكن الوجع بنسبة اكبر فى الجزء العلوى من الجنب اليمين ده استفسار ......الاستفسار التانى هل الاميبا ليها خطورة على المدى القريب والبعيد ؟؟؟

icon 25 مايو 2013
انا عملت تحليل براز وتبين وجود اميبا وليس غريب لان الاميبا موجوده عندى من زمان وكل ما اقضى عليها ترجع مرة اخرى !!! تانى حاجه لاقيت من واقع نتيجة التحليل صديد مع البراز .....وقبلها بشهرين كنت كشفت عند دكتور ولاقى عندى التهاب حاد فى المرارة والوجع متمركز بنسبة كبيرة فى الجزء الاعلى من الجنب اليمين وبنسبة ضئيلة جدااا الوجع ده بيجى شوية فى الضهر و ينزل تحت شويه فى اقصى جنبى اليمين بس ده نادر مش اوى لكن الوجع بنسبة اكبر فى الجزء العلوى من الجنب اليمين ده استفسار ......الاستفسار التانى هل الاميبا ليها خطورة على المدى القريب والبعيد ؟؟؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
يجب علاجها حتى لا يصل الوضع الى المضاعفات التي تظهر في شكل خراريج في الكبد و الرئة و الأخيرة اقل شيوعا و إذا وجد غالبا ما يوجد في الرئة اليمنى نتيجة تآكل مباشر في الحجاب الحاجز من خراج الكبد . كما تقول بأنك تعالجت منها من قبل وترجع . طرق السيطرة و الوقاية : الصحة والنظافة العامة والشخصية هما أساس السيطرة و الوقاية من العدوى وتشمل :علاج المرضى و حاملي العدوى، منع التبرز على جانبي الطرق منعا باتا .تجنب شرب المياه من آنية المياه العامة , حيث أن الأيدي الملوثة قد تغمس فيها . التخلص من النفايات و مقاومة الحشرات ،غسل الخضروات.