تقلصات وانتفاخات اسفل المعده

icon 25 يناير 2022
انا اعاني من انتفاخات وتقلصات أسفل المعدة بعرض البطن وساعات تكون سريعه وبتخرج ريح وبعدين بتكون بطئة وبعدين توقف ماتخرجش خالص وبتضغط على المعدة والقلب وساعات عند الكبد وبتكون بجانب اليمن أو الأيسر بطول البطن وساعات القولون كله مع نبض

إجابات الأطباء على السؤال

د. تغريد محمد رضا
باطنية
لعلاج الانتفاخ يجب تقليل الدهون فى الاكل و تقليل النشويات تقليل الشاى و القهوة و تجنب التدخين و الكحوليات و الاكثار من الألياف و السوائل الدافئة يمكن تناول اقراص فحم ٣ مرات يوميا Stopspasm tab قرص مرتين فبل الاكل يفضل عمل تحليل براز كامل سونار على البطن و الحوض