تسمم غذائي و التهاب المرىء

icon 17 ديسمبر 2019
اكلت اكلة مش تمام و بعدين رجعت كتير و كنت دايخ جدا و برتعش. رحت للمستشفي ادوني محاليل و اما روحت نمت لكن صحيت تعبان. دلوقتي حاسس بغثيان و صعوبة في التنفس و رغبة في القيء. ممكن اعرف اعمل اية؟

إجابات الأطباء على السؤال

هل أخذت من المستشفي علاج تسير عليه بعد خروجك.. لابد اولا من تحديد نوع الميكروب الذى تسبب فى هذا وبالتالي اعطاء مضاد له..ثانيا يبدو من وصفك انك تعانى من التهاب بالمعدة بعد جهد القىء اما الوهن وغيو ذلك فعلى الارجح ناتج عن نقص العناصر المهمة للجسم اثناء القيء واهمهم عنص البوتاسيوم فتنصح باكل موزتين يوميا لمدة ثلاثة ايام كي تعوضك كم البوتاسيوم المفقود.. وفي كل الاحوال تحتاج الي فحص سريري من طبيب مختص لعلاج المعدة وهي غالبا السبب في الغثيان- وتعويض العناصر المفقودة من جسمك كي تسترد عافيتك.

د. عادل راجى
باطنية

هل أخذت من المستشفي علاج تسير عليه بعد خروجك.. لابد اولا من تحديد نوع الميكروب الذى تسبب فى هذا وبالتالي اعطاء مضاد له..ثانيا يبدو من وصفك انك تعانى من التهاب بالمعدة بعد جهد القىء اما الوهن وغيو ذلك فعلى الارجح ناتج عن نقص العناصر المهمة للجسم اثناء القيء واهمهم عنص البوتاسيوم فتنصح باكل موزتين يوميا لمدة ثلاثة ايام كي تعوضك كم البوتاسيوم المفقود.. وفي كل الاحوال تحتاج الي فحص سريري من طبيب مختص لعلاج المعدة وهي غالبا السبب في الغثيان- وتعويض العناصر المفقودة من جسمك كي تسترد عافيتك.

تعليقات الزائرين

زائر زائر

فعلا ي دكتور لازم يروح لدكتور متخصص كبير لانو حصل معايا نفس الحوار دا بلظبط و روحت لدكتور غبي كان هيجبلي سرطان ف المعده و حالتي اتهدورت لاني مأخدتش علاج صح للفيروس اللي ف معدتي

icon 12 أبريل 2022