عندي لبنية واقعة وعملت تركيب جسر دلوقتي هل ينفع اشيله واستبدله بزراعة

icon 26 فبراير 2018
عندي سنة لبنية واقعة وعملت تركيب جسر .دلوقتي هل ينفع اشيله واستبدله بزراعة ولا لا ولو نفع الاسنان المبرودة دي هشيلها وبعدين ازرع مكانها ولا مش هحتاج اشيلها وهزرع السن ده وخلاص

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اشرف بدير يوسف المسيري
طب اسنان
من مميزات الزراعه عدم برد الاسنان المجاورة. وحضرتك الان بعد تركيب الجسر اكيد هيكون تم برد سن او سنين حول مكان الخلع. فازراعه هنا فقدت قيمتها. لكن لو انتي مصرة عليها يكون الحل الامثل هو ازاله الجسر ثم قطعه وترك الاسنان المغطاه كما هي ثم عمل زراعه هذا الحل لو حضرتك عاوزة تختصري التكاليف شويه. وحل اخ هو ازاله الجسر وعمل تاج او اثنين للاسنان المبرودة حسب عددها وعمل الزرعه في المكان الخالي. الف سلامه.