بدي اسئل عن مخالطه لشخص مصاب

icon 31 أكتوبر 2020
خالطت شخص مصاب كورونا واليوم فحص وطلع ايجابي لازم افحص او استنى ضهور اغراض

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
هو الافضل ان تلتزم بلبس الكمامه والتباعد الاجتماعي وتحسب 10 ايام من وقت بدايه الاعراض علي صاحبك ايجابي الفحص ,, اذا بدات عليك اي اعراض مثل الحرارة و الم الحلق والم العضلات او الاسهال الشديد يمكنك عمل فحص كوورنا مع تمنياتي لك بالشفاء العاجل

الف سلامة على حضرتك، احنا عايزين ننعزل لمدة ١٤ يوم عن متى خالطتي الشخص بننعزل ١٤ يوم وبنستنى ظهور اي عرض، ممكن ما يظهرش لحضرتك اي عرض خالص خلال ال١٤ يوم او يظهر اعراض بسيطة حسب مناعة كل شخص وبالتالي حنهتم بالاكل الصحي الخضار والفاكهة والبروتينات، العسل الابيض و الليمون و الجوافة والفلفل الرومي كل دا فيه فيتامين c و بتغلب المناعة. حنقعد بغرفة لوحدنا ومنخرقش للشغل و منخرقش بدون كمامة، ولازم نبقا لل١٤ يوم دول في البيت، ونتعامل مع اي شخص في المنزل بلبس الكمامة. ونستنى لو ظهرت اي اعراض في حال ظهور ظهور اي اعرض ممكن تتواصلي معنا مرة ثانية.

د. اية فوزي عباس
طب الاسرة

الف سلامة على حضرتك، احنا عايزين ننعزل لمدة ١٤ يوم عن متى خالطتي الشخص بننعزل ١٤ يوم وبنستنى ظهور اي عرض، ممكن ما يظهرش لحضرتك اي عرض خالص خلال ال١٤ يوم او يظهر اعراض بسيطة حسب مناعة كل شخص وبالتالي حنهتم بالاكل الصحي الخضار والفاكهة والبروتينات، العسل الابيض و الليمون و الجوافة والفلفل الرومي كل دا فيه فيتامين c و بتغلب المناعة. حنقعد بغرفة لوحدنا ومنخرقش للشغل و منخرقش بدون كمامة، ولازم نبقا لل١٤ يوم دول في البيت، ونتعامل مع اي شخص في المنزل بلبس الكمامة. ونستنى لو ظهرت اي اعراض في حال ظهور ظهور اي اعرض ممكن تتواصلي معنا مرة ثانية.

الدكتور علي شوشان
معالج نفسي
التباعد الاجتماعي الطبيعي .. وارتداء الكمامات يكفي ... وفي حالة وجود أعراض العزل الذاتي واللجوء إلى المستشفى في حالة أعراض تنفسية