استفسار حول تعقيم ضد كورونا

icon 5 أبريل 2020
انا مسافر يوم رايح جاى والفكره انه مهم فى تحديد مستقبلى اى افضل طريقه لما ارجع من برا اعقم بيها ضدد كرونا تحسبنا لاى مخاطر عشان اهل بيتى

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتورة اماني حمدي عبد السلام محمد
طب عام
ارتدي كمامة وخذ معك كحول فحالة عند توافر مكان امن لغسل يدك وقم بتطهير يدك بعد ملامسة اي سطح قف علي مسافة بعدها متر من اي شخص بعد العودة تخلص من الكمامة من الخلف والقها فمكان مناسب لا تلمس احدا قبل نزع ملابسك ووضعها فماء ساخن وكلور اغسل يديك ووجهك جيدا بالماء والصابون ولا قدر الله شعرت باي اعراض بعدها البس كمامة واعزل نفسك فغرفة ١٤ يوم وان اشتد التعب اذهب فورا لرؤية طبيب