لو سمحت يا انا عندي مشكلة ان وشى وجفوني اللى فوق بتبقى ممنفوخة اول ما

icon 12 يوليو 2012
لو سمحت يا دكتور انا عندي مشكلة ان وشى وجفوني اللى فوق بتبقى ممنفوخة اول ما بصحي من النوم ؟؟ ايه السبب فى كده مع اني مش باكل اى موالح تقريبا .. بس برضه مش بشرب مايه كتير يمكن بشرب كوبايتين فى اليوم كله .. غير كده اني بنام ساعات طويلة جدا بتصل ل 12 ساعه وبصحي طول الليل ؟؟ ما السبب

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
إذا كان هذا الإنتفاخ مستمرا طوال النهار فهذا علامة خلل في الكلى ،أما إذا كان مؤقتا ويزول بعد الإستيقاظ والنهوض من الفراش فهذا يغتبر فسيولوجيا عاديا ومن أسبابه طوول فترة النوم وانخفاض مستوى المخدة عن مستوى الجسم والآلية هي أن السوائل تنزل بسهولة من المناطق المرتفعة في الجسم إلى المناطق المنخفضة كما في حالة الإستلقاء في وضعية النوم ،وعند الإنتصاب بوضعية الوقوف تنزل هذه السوائل المتجمعة في الوجه وحول العينين باتجاه الأسفل إلى جميع أجزاء الجسم وتزول الإنتفاخات دون أي علاج، وللتخلص منها يجب استخدام مخدة مناسبة ترفع الرأس فوق مستوى الجسم وعدم النوم فترات طويلة وكذلك تقليل تناول الأملاح في الأكل.