هل ممكن اسال على ابنى عمر شهور ونص وعملتلو اشعة على المخ علشان بيفتح ع

icon 23 مايو 2010
هل ممكن اسال على ابنى عمر3 شهور ونص وعملتلو اشعة على المخ علشان بيفتح عيونو جامد والدكتور بتعو قولى عندو ضمور بسيط على المخ ممكن ابعت التقدير بتعو علشان اعرف عندو اية المفروض اعمل اة non-كونتراست ct scan of the braln and posterlor fossa reveal diffuse hypodensity of the white matter of doth ceredral hed:emispheres with thinning of the periventricular white matter especially in the peritrigonal region .impressive of hypoxic is chemic insult with early periventricular leukomalacia widened cortical sulci dasal cistern and doth sylvian fissures normal ventricular system with no deformity or obstruction no shift of midline structures normal density of the drain stem and cerebellum conclusion picture is suggestive of hypoxic ischemic insult with early periventricular leukomalacia. mild cortical brain atrophy.

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
الصورة الطبقية للدماغ - المخ والمخيخ والنخاع المستطيل تبين وجود تقلص في مادة الدماغ البيضاء المحيطة بصمامات الدماغ نتيجة نقص حاد في تروية تلك المناطق وقلة نسبة الاوكسجين اما بالنسبة للمخيخ والنخاع المستطيل فلا دلائل على تأثرهما هذه الحالة تنتج عن نقص في كمية الاكسجين الواصل للدماغ وفي الغالب تحدث اثناء الولادة يجب متابعة طفلك من طبيب اخصائي امراض الاعصاب لدى الاطفال لمراقبة تطور الطفل ومعرفة ما تخلف عن هذه الاصابة .