لدي مشكلة في عدم ظهور اسناني عند الابتسامة و الكلام اما ارى المشكلة عن

icon 29 فبراير 2016
السلام عليكم لدي مشكلة في عدم ظهور اسناني عند الابتسامة و الكلام .. اما ارى المشكلة عندي في الشفاة العليا تغطي على اسناني .. ماهو الحل دكتور ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عمرو عبد الرحمن
طب اسنان
هناك أنواع من الابتسامات بالنسبة للشفاة . 1- Low lip line و دي مثل حالة حضرتك و دي محتاجة استشارة طبيب تجميل الأسنان هيعمل لحضرتك حاجة اسمها mock up و دا شكل تقريبي للأسنان بعد التركيبات سواء صور أو على الطبعة 2- High lip line أو gummy smile و دي اللي بتظهر فيها اللثة و المريض بيبتسم . و دي علاجها بيكون ياما حقن للشفاه فتكبر شوية فتغطي اللثة أو لو الموضوع اكبر يلزم جراحة تجميلية لاخصائي جراحة تقويم 3- Normal lip line دا عند الإنسان الطبيعي بحيث يظهر ثلث الأسنان الأمامية عند الابتسامة الخفيفة
الدكتور محمد معتوق
تقويم الأسنان
قد يكون سبب المشكلة هو توضع عظم الفك العلوي او المشكلة بوضعية الاسنان او في طول الشفة العلوية .. تحتاج لاستشارة اخصائي تقويم اسنان .. قد يكون تقويم الاسنان هو الحل و قد تحتاج لجراحة في الفك او فقط في الشفة لحل المشكلة .. و قد يكون هنالك حل للمشكلة باستخدام التركيبات السنية

تعليقات الزائرين

مراد اطرش مراد اطرش

بعد تركيب جسر علوي لم تعد تظهر اسناني عند الابتسامه او الكلام علما انها كانت تظهر عند اي ابتسامه خفيفه قبل الجسر ماهو السبب.هل اسنان الجسر قصيره وبحاجه الى طول مثلا؟

icon 14 سبتمبر 2022