عمليه الغده الدرقيه

icon 11 أكتوبر 2022
عملت الغده الدرقيه من شهر ونص ولسه صوتي فيه بحه مش راجع طبيعي وعملت منظار طلع كل حاجه سليمه الحمد لله بس صوتي مبحوح اوي ونفسي مازال مش طبيعي اقل مجهود بانهج اوي

إجابات الأطباء على السؤال

د. عمرو درباله
الغدد الصماء
حمدا لله على سلامه حضرتك مبدأيا لا بد من اعاده التقييم من طبيب انف واذن وحنجره واعاده منظار الحنجره للتأكد من عمل الاحبال الصوتيه بشكل سليم فى هذه الحاله يتم المتابعه مع تخصص تخاطب وعمل تدريبات صوتيه لاعاده الصوت الى وضعه الطبيعى ويجب الاسراع فى هذه الخطوه حتى لا تتعدى المده 6 اشهر من اجراء الجراحه لان بعد 6 اشهر ل سنه تتضائل نسبه حدوث تقدم فى الحاله يجب التأكد من ان تحاليل الغده جيده