عملية قطع الغضروف الهلالي

icon 12 ديسمبر 2022
السلام عليكم لو سمحت يادكتور انا واحده عندي قطع كبير في الغضروف الهلالي والدكتور المتابعه معاه قال عايزه عمليه خياطه الغضروف الهلالي فا عايزه اعرف العمليه بتكون نسبة نجاحه ايه وهل هي خطر اولا ارجوا الرد من حضرتك

إجابات الأطباء على السؤال

د. احمد ابوالقاسم
جراحة العظام والمفاصل
عمليه الخياطه يجب ان تكون خلال ٣ اشهر من الاصابه للحصول علي نتيجه جيده و يجب ان يكون القطع بالثلث الخارجي الذي يتغذي علي الدم و ينجح الالتئام اما ان كان بعد ثلاثه اشهر و في الثلثين الداخليين فاحتماليه نجاحه ضعيفه و يجب ازالته الا لو كانت ازالته تسبب في ضرر كبير يتم تخييطه و المتابعه
د. نشات عبدالعال
جراحة العظام والمفاصل
لابد من مراجعة طبيب لتقييم الحاله