كان عندي دوسنتريا حاده وانا صغيره بعمر واتعاالجت منها بس دلوقتي عندي ا

icon 12 مايو 2016
كان عندي دوسنتريا حاده وانا صغيره بعمر 12 واتعاالجت منها بس دلوقتي عندي الم اسفل البطن مع غازات و اسهال واتشخصت على انها اميبا بس لما اخدت علاج الاميبا حدث امساك وصل ل شرخ

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
ما المشكلة حاليا ؟ هل هي الامساك فقط ؟وهل اجريتي فحص للبراز بعد علاج الاميبا اي هل شفيتي منها وبقي عندك الامساك فقط ؟ سؤالك غير واضح الامساك يمكن علاجه بتناول الاطعمة المليئة بالالياف مثل الخضار بكثرة والفاكهة ايضا ويجب تناول الكثير من الماء على الاقل 8 اكواب يوميا من ناحية الشرخ يجب مراجعة جراح ومحاربة الامساك ستساعد في حل مشكلة الشرخ