ارتجاع الحامض المعدي

icon 2 ديسمبر 2020
سلام عليكم والدي عمره 49 سنة يعاني من ارتجاع الحامض المعدي الى البلعوم ماهو العلاج؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور جهاد جمال عبد الحي
الجهاز الهضمي والكبد
وعليكم السلام نبدا بالاكل الاول ممنوع المسبك وممنوع الحار ممنوع الكافايين شاي قهوة نسكافيه ولو بياخد مسكنات تتوقف وياخد downoprazole sachet كيس على نص كوب ماء مرتين في اليوم قبل الاكل لو في تحسن بيستمر عليه لمدة شهر وبيتابع مع دكتور جهاز هضمي