س اعاني من الم في البطن والظهر والمعدة وصعوبة التنفس مع وجود غازات كتي

icon 22 أكتوبر 2016
سلام عليكم عمري 21 س اعاني من الم في البطن والظهر والمعدة وصعوبة التنفس مع وجود غازات كتيرة ...قمت بعدة تحاليل وفحوصات كلها جيذة ..هل من علاج لهذا المرض جزاكم الله خيرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
تجنب الاسباب وهي : • ابتلاع الهواء: • الامساك: • الادوية والمضافات الغذائية بعض الاغذية الخضروات، مثل الارضي شوكي، الهيليوم، البروكولي، ملفوف البروكسيل، الملفوف، القرنبيط، الخيار، الفلفل الاخضر، البصل، البازيلاء، الفجل، البطاطا غير المطبوخة. •الفاصوليا •الفواكه، مثل : المشمش، الموز، الشمام، الخوخ، الاجاص، الزبيب والتفاح غير المطبوخ. البيض. المشروبات الغازية، عصير الفاكهة، البيرة والنبيذ الاحمر الماكولات الدهنية والماكولات المقلية. السكر وبدائله.لحليب ومنتجاته، يجب تناول الطعام بكميات معتدلة ومضغ الطعام جيدا وبدون استعجال يجب اجراء فحص الجرثومة الحلزونية واعلامنا بالنتيجة

تعليقات الزائرين

اسامة صلاح اسامة صلاح

السلام عليكم اعاني من ضيق في التنفس مع العلم عملت ايكو واشعة علي الصدر وتحليل دم كامل صورة دم كلهم ممتازين ومفهمش حاجة وبيجيلي صداع من اول ما اصحي من النوم مع العلم ضيق التنفس بيجيلي وانا كمان مسترخي وانا بامشي كتير ومش باحس بنهجان ولا الم في الصدر هل ده قولون ولا جيوب انفية وايضا وظائف كلي كويسة وظائف كبد كويسة ارجوا مساعدتي

icon 26 سبتمبر 2022
زائر زائر

عندي 17 سنه بيجيلي الم حاد في العمود الفقري ومعاها الم حاد في المعدة وضيق التنفس بيجلي كل فترة مش طويلة وعندما كنت حامل الدكتور قال طلق مبكر بس حتى بعد الولاده دايما بيجيلي الم دا ومش بقدر اتحرك ولا اقف ولا انام او اقعد ومسكانات الام مش بتؤثر على التعب دا ممكن اعرف ما هذا انا ولدت منذ اربع شهور

icon 21 ديسمبر 2022