ورم المستقيم

icon 24 أغسطس 2022
اكتشفنا عند والدتي ورم خبيث في اخر جزء من القولون وحتة من المستقيم في طول 15 سنتي وهو ضاغط علي الكلي وروحنا لكذا دكتور ففي دكتور قالنا المفروض تعمل كيماوي الاول بعدين تشيل الورم وفي دكتور تاني قالنا الصح انها تشبل الورم الاول وبعدين الكيماوي مين فيهم الصح في حالتها دي؟وهل لازم تعمل تغير مسار؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. عبدالرحمن عبدالله عبدالحميد
باطنية
اذا كان الورم غير منتشر وممكن ازالته جراحيا فالجراحه اولا ثم الكيماوي اما اذا كان منتشر ويصعب ازالته جراحيا فالكيماوي اولا