سؤال حول صحة اطفالي ارجو الاجابة

icon 13 ديسمبر 2021
دكتور عندي طفلة عمرها 17 سنة وطفل عمرو 11 سنة وطفلة عمرها 9 سنوات نحفين نمو واقف عدهم لا صحة ولا طول شو السباب بشو تنصحنا وجزاك الله خير

إجابات الأطباء على السؤال

اخي السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بارك الله فيهم لكن لازم تعرف أن النمو والشكل العام للجسم بيتحكم فيه حاجات كتير ساعات اطفال بيبقوا نحفين وبعدين يتبدلوا بالنسبه للطول نسبه  منه تبقي معتمده علي طول الاب والام ولو النمو العقلي عندهم كويسا عملهم تحاليل،cbc Urine analysis Stool analysisNa,KAlkaline phosphataseCreatine kinase Hormonal assay  growth hormone,thyroid Creatine sgptولما تعمل التحاليل دي تبعتها لكن لحد لما تبعتها عاوزك تديهم يوميا حديد وفوليك اسيد مع ب كومبلكس ال كلارينتين فيتامين د النشط بريبيوتك اكياس دايجسنين شراب مرتين يوميا قبل الاكل والله المستعان

د. هشام علي
طب أطفال

اخي السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بارك الله فيهم لكن لازم تعرف أن النمو والشكل العام للجسم بيتحكم فيه حاجات كتير ساعات اطفال بيبقوا نحفين وبعدين يتبدلوا بالنسبه للطول نسبه  منه تبقي معتمده علي طول الاب والام ولو النمو العقلي عندهم كويسا عملهم تحاليل،cbc Urine analysis Stool analysisNa,KAlkaline phosphataseCreatine kinase Hormonal assay  growth hormone,thyroid Creatine sgptولما تعمل التحاليل دي تبعتها لكن لحد لما تبعتها عاوزك تديهم يوميا حديد وفوليك اسيد مع ب كومبلكس ال كلارينتين فيتامين د النشط بريبيوتك اكياس دايجسنين شراب مرتين يوميا قبل الاكل والله المستعان