بنتي عندها وشهرين وطلعت ٤ اسنان ويادوب بدات تمشي كام خطوه لوحدها وهي ب

icon 14 نوفمبر 2016
بنتي عندها سنه وشهرين وطلعت ٤ اسنان ويادوب بدأت تمشي كام خطوه لوحدها وهي بتاخد فيدروب ٦نقاط واوستيوكير ٥سم في اليوم استمر عليهم ولا اوقفهم وهل هي كده طبيعيه ولا متأخره في حاجه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ايهاب الرفاعي
طب أطفال
أهلا بحضرتك ... لو كانت ابنتك ترضع رضعتين كاملتين من الحليب ( حوالي نصف لتر يوميا ) ، فلا حاجة لأي علاج .. و إلا فلا مانع من إعطائها نقط فيتامين ( د ) بدون أوستيوكير ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
الدكتور علي احمد خضير
طب أطفال
شكرا لسؤالكم ....يعتبر تأخر ظهور الاسنان واقعا اذا لم يظهر اي سن لدى الطفل بعد عمر ال13 شهر..اما المشي فيعتبر متأخرا اذا لم يستطع الطفل المشي فلا يعتبر متأخرا في حالة ابنتك...لماذا استخدام الاوستيوكير؟ هل هو بوصفة طبية ...هل كانت تعاني من امراض معينة....يجب مراجعة طبيب الاختصاص لغرض تحديد الاستمرار بالعلاج فيما اذا كانت قد أُ عطيت بوصفة طبية..