ابنى عمره واشهر ولاحظت عليه كثره التبرز مع يضل ل مره فى اليوم وبعد عمل

icon 8 يناير 2015
السلام عليكم ابنى عمره سنه و7اشهر ولاحظت عليه كثره التبرز مع يضل ل 12 مره فى اليوم وبعد عمل تحليل براز تبين انه مضاب بلأميبا مع وجود سوء هضم اريد ان اعرف سبب المرض وطرق الوقايه منه علشان هو بستعالج دلوقتى وانا خايفه يكون مرض معدى ويعدى باقى الاسره

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور نبيل الفرارجة
طب أطفال
يجب معالجة الاميبيا لمدة اربع عشر يوم بمضاد الاميبيا والمحافظة على النظافة بشكل ممتاز لانهاء العدوى
الدكتور شيار باسم صادق جبر
طب أطفال
يعدي عن طريق البراز و للوقاية يجب غسل اليدين جيدا بعد تنظيف الطفل