انا ٢٠ وظهر لي ناب بجانب الناب اللبني اخبرني الطبيب لابد من خلع اللبني

icon 16 مارس 2017
انا عمري ٢٠ وظهر لي ناب بجانب الناب اللبني اخبرني الطبيب لابد من خلع اللبني وانه ولله الحمد توجد مساحه للناب الذي طلع نصه، كم المده لأكتمال السن بعد خلع اللبني؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اكرم بكداش
طب اسنان
تحتاج فتره اكتمال ظهور الناب بضعة اشهر و ذلك لتأخر تبديل الاسنان اللبنية بالاسنان الدائمة

تعليقات الزائرين

س س

بنتي عمرها 10سنوات ونصف مش بدلت غير الأربع سنان اللي فوق وال4 اللي تحت بس ووقفت على كده الدكتور طلب اشعه بانوراما وقالي هنخلع خلع تدريجي كل 3شهور نخلع درسين وابتدا بالنابين اللي فوق هل كده صح انا قلقانه عن النابين الديمين مش يظهرو لأنهم واخدين وضع ميل كده هل ممكن يتعدلو لوحدهم وينزلو ارجو التوضيح بس

icon 20 ديسمبر 2023