هل مرور شهر على جرح باصبع السبابة باليد اليمنى دون ظهور اعراض الكزاز يطمئن بعدم الاصابة بهذا المرض؟؟ ارجو الافادة

icon 5 أغسطس 2015
هل مرور شهر على جرح باصبع السبابة باليد اليمنى دون ظهور اعراض الكزاز يطمئن بعدم الاصابة بهذا المرض؟؟ ارجو الافادة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور سمير نعيم
الحساسية والمناعة
نعم ...لأن الكزاز لديه فترة معينة للظهور
الدكتور حمزة حمزات
طوارىء
نعم اطمئن بعدم الاصابه بالكزاز بعد شهر من الجرح

تعليقات الزائرين

زائر زائر

بعد ازن حضرتك يا دكتور انا اتعورت يوم الخميس الي فات من سن حديدي عربية صاج وي اتفتح 7 غرز تحت الركبة في قصبة الرجل وي اطهر قبل الخياطة بي محلول ملح وي خت مضاد حيوي ميجا موكس وي اليفنترن وي كتفلام وي الحمد الله انا مفيش تورم ولا اي حاجة وي بصيت ع النت لقيت مكتوب اني اعراض التيتانوس ممكن ما تظهرش الا بعد 3 او 4 او 21 يوم وي روحت سئلت دكاترة جراحة قلولي لا هما 24 ساعة لو كان زهر عليك حاجة بس انا مفيش حاجة زهرت هل كدة تمام الحمد الله ولا اي رائ حضرتك

icon 10 مايو 2022