مريض سكر النوع الاول

icon 12 يونيو 2022
لو مريض عنده سكر نوع اول من ٢٥ سنه وبياخد من وقتها نفس نوع الانسولين مش بيغيره وصحته العامه كويسه وتحليل وظائف الكبد والكلى والدهون الثلاثيه كويسه جدا بس تحليل السكر تراكمى وصايم عالى ١٠.٥ و ٣٥٠ مع العلم انه عمره متابع السكر بتاعه ابدا ف ممكن يكون ايه السبب وهل خطر ولا لأ وايه العلاج

إجابات الأطباء على السؤال

د. امل عبدالباقي عبدالباقي
طب عام
تغير نمط الحياه ممارسه الرياضه البعد عن السكريات والنشويات بقدر المستطاع ومراجعه طبيب باطنى لتظبيط جرعات العلاج وممكن اضافه علاج منظم للسكر  مع الانسولين بعد تقييم الطبيب
د. آيه القصراوي
طب عام
يجب مراجعة طبيب غدد صماء من اجل تعديل جرعات الأنسولين ان لزم الأمر و المتابعة معه. بالإضافة إلى عمل حمية غذائية و ممارسة الرياضة
د. شريف عادل رزق الله
طب عام
ممكن السبب عدم تنظيم الحميه الغذائية المتبعه لمرضي السكر من النوع الاول وعدم ممارسه الرياضه بصفه دوريه او عدم الانتظام في اخذ جرعات الانسولين