عضني كلب و انا باخد المصل

icon 30 أكتوبر 2020
لو عضني كلب تاني و انا باخد مصل الكلب كنت في تاني جرعة

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
اهم شي نظافة الجرح واخذ تطعيمه الكزاز  يمكنك مراجعه المستشفي للكشف عليك وعلي موضع الجرح
د. عبيدة ياسين القرالة
طب عام
مراجعة اقرب مركز طبي لتنظيف الجرح جيدا واكمال باقي الجوع على البرنامج المتفق عليه لكن فيه بعض الاحيان وبعض الدول بيعطوا جرعه اضافيه مثلا الك في الجرعه الثالثه المحدده الك في الذراع الاخر

تعليقات الزائرين

زائر زائر

لو سمحت انا دلوقتى اختي عضها فأر وبدأت تاخد الجرعات ولكن قبل آخر جرعه عضها فأر تاني هل تعيد الجرعات تاني ولا لا

icon 8 مارس 2023
زائر زائر

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ابنتي عمرها 8 سنوات عضها كلب وخلال 3 ساعات قمنا بحقنها بمصل الكلب (الغلوبولين المناعي) لعدم توفر اللقاح بالمنطقة وفي اليوم التالي توجهنا الى مركز يتوافر فيه اللقاح بحيث تم حقنها بالجرعة الاولى وطلبوا منا احضارها بعد 3 ايام لمتابعة الجرعات السؤال: هل هناك تأثير لحصولها على المصل قبل اللقاح او لحصولها عليهما معا؟

icon 5 مايو 2023
N N

ابني عضه كلب بيت بهزار ورحنا الصحه واخدنا التطعيم واتخربش من الكلب تاني بس ابني ناقصله جرعه فالصحه كده فيه مشكله؟

icon 25 ديسمبر 2023
زائر زائر

بنتي عمرها سنتين واخده المصل لأنها كانت اتخربشت من قطه و بعد اربع شهور اتخربشت تاني و خدت جرعتين تنشطيه و أمس اتخربشت تاني هل تاخد المصل تاني ولا ايه ؟؟

icon 9 مارس 2024