هل اخد ابرة الكزاز او لا

icon 1 سبتمبر 2022
قبل ٣ أيام جرحت يدي بعلبة حديد مو مصدية بس انفتحت بفتاحة علب مصدية هل اخد ابرة الكزاز ولا لا؟ مع العلم اخدت الإبرة لما كان عمري ١٦ سنة

إجابات الأطباء على السؤال

د. عبدالرحمن البزاز
طب عام
اذا كان الجرح سطحي لم يحتج الى خياطة فبالغالب لا تحتاجين ابرة الكزاز
د. لارا الخضور
طب عام
انا بحاجة لمعرفة كم عدد الجرع الكلية التي اخذتيهااذا كان ٣ وأكثر   لا حاجة لذلك  حيث لم يمض سوى ٤ سنوات منذ اخر جرعة لك لكن إذا كنتي غير متاكدة من عدد الجرع  او اقل من ٣ فعليك  بأخذ ابرة الكزاز

تعليقات الزائرين

منتصر منتصر منتصر منتصر

لو سمحت يا دكتور لو حد اخد حقنة التاتونس بس مكملش سنة على اخد الحقنة واتجرح بمسمار مصدي بس خدش في الساق ونسي ياخد الحقنة ومعقمش الجرح هل كدا فيه خطر على حياته ارجوك طمني

icon 29 نوفمبر 2022