عايزه اعرف حل لخروج السائل المنوي من المهبل

icon 17 أكتوبر 2021
دكتور انا متجوزه من شهر8 وجتلي مره البريود بس منزلتش زي طبيعتها وكل ما يحدث جماع السائل المنوي أغلبيته بيخرج من المهبل ما الحل واعمل ايه عشان يحدث حمل

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
خروج المني من المهبل عادي ، لأنه لا يتخزن هناك، بل تذهب كمية صغيرة منه إلى المبيض للبحث عن بويضة للتلقيح (إذا كان في إباضة)!!ايام الاباضة المتوقعة تكون تقريباً ب١٠-١٤ يوم قبل نزول الدوره القادمة(اول يوم من الدورة القادمة). فاذا كانت دورتك منتظمة كل 28 يوم ، فان افضل ايام لحصول الحمل هي يوم ١٠،١٢،١٤،١٦ من بدايه الدورة. ان الاباضة تحصل في يوم واحد من الايام المتوقعة ولكنها تبقى في قناة فالوب ومن ثم الرحم مده 48 ساعة, لذا اذا كان هناك رغبة بحصول حمل فينصح ان يكون الجماع بايام الاباضة المتوقعة.  يمكن البقاء مستلقية بعد الجماع لمدة نصف ساعة مثلاً

تعليقات الزائرين

م م

مجوزه بقالي شهر وكل ميدخلو منزلش دم وكشفت قالتلي الغشاء هلالي عادي مش عرفه اي الحل

icon 17 أكتوبر 2021