ليمفوما هودجيكن في الرقبه والصدر والفخذ

icon 12 أبريل 2022
قبل ٩ سنوات عولجت من ليمفوما وعملت أشعه pet من شهرين وكانت النتيجه ظهور غده عميقه فيها نشاط suv=5.6 الدكتور قالي انها التهابات وهتكرر الاشعه بعد ثلاث شهور هل ده صحيح وممكن تكون التهابات

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد الشيخ
الاورام الحميدة و الخبيثة
الاشعه التلفيزيونيه من الممكن ان تبين ان كانت مصابه ام لا . من الافضل ان تتابع مع طبيبك لمعرفه الطريق السليم في المتابعه
د. محمد الشيخ
الاورام الحميدة و الخبيثة
لا الالتهابات بتبقي مستمره فتره طويله لو هيا مزمنه . لو فيها شك بيتاخد منها عينه
د. محمد الشيخ
الاورام الحميدة و الخبيثة
SUV دا عباره عن اداه تستخدم في التفرقه بين المرض النشتبه به بين الحميد والخبيث ولكن لها مميزات وعيوب فمثلا في بعض الاحيان تعطي قراءات عاليه للالتهابات وتشخص علي انها ارتجاع للورم . لذلك يبقي الاخذ بالتشخيص الاكلينيكي والتاريخ المرضي واذا كان في شك يتم اخذ عينه. منها
تعليقات الطبيب على السؤال
د. محمد الشيخ

الاورام الحميدة و الخبيثة

برجاء عرض تفاصيل بصوره التقرير القديم والجديد حتي يتثني لنا اخذ القرار
icon 24 أكتوبر 2021
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
ممكن تكون التهابات فعلا
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
ما معنى suv=5
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
منا يادوكتور عملت سونار على الرقبه والدكتور قالي طبيعية
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
طب والالتهابات يادوكتور بتقعد مستمره فترات طويله
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
وهل الاشعه التلفزيونية فعلا بتبين اذا كانت ورم أو التهاب
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
سؤال اخير بعد اذن حضرتك لما غدد الرقبه العميقة بتتضخم بتبان على سطح الرقبه
icon 6 نوفمبر 2018
طاقم الطبي رد صاحب السؤال
بتظهر يعني من الرقبه
icon 6 نوفمبر 2018