الزهايمر مرحلة متاخرة

icon 9 أغسطس 2021
جدتي حاسين من فترة انها تعاني من الزهايمر بتفتكر الأحداث القديمة وبتنسى الجديدة هي حاليا عندها 94 سنة و حركتها شبه معدومة بس مؤخراً ترفض الاكل بنديهولها بيفضل في الفم وبعدين ترفض تبلعه ايه السبب وهل ده بسبب الزهايمر وهل فيه علاج لها ويا ريت لو في يكون عن طريق المحاليل

إجابات الأطباء على السؤال

جدتك وصلت الى مرحلة متاخرة من مرض الزهايمر ينصح بتركيب انبوب(رايل)للمريضة للتغذيةواخذ العلاج مع تركيب قسطرة بولية او بمبرز كبار لمنع قرح الفراش ونوم المريضة على مرتبة هوائية لمنع قرح الفراش وننصح باعطائها نقاط الزميندا ١٠نقط بالرايل يوميا صباحا مع  ٥نقط ابيكسدوم بالرايل مساءا للنوم بعد مراجعة الطبيب مع الاهتمام بالتغذية بالبروتين وحساب السوائل الخارجة من والداخلة الى الجسم

الدكتور حسن محمد النوبى
دماغ واعصاب

جدتك وصلت الى مرحلة متاخرة من مرض الزهايمر ينصح بتركيب انبوب(رايل)للمريضة للتغذيةواخذ العلاج مع تركيب قسطرة بولية او بمبرز كبار لمنع قرح الفراش ونوم المريضة على مرتبة هوائية لمنع قرح الفراش وننصح باعطائها نقاط الزميندا ١٠نقط بالرايل يوميا صباحا مع  ٥نقط ابيكسدوم بالرايل مساءا للنوم بعد مراجعة الطبيب مع الاهتمام بالتغذية بالبروتين وحساب السوائل الخارجة من والداخلة الى الجسم