ظهر عندي في جسمي كله النخالة الوردية وعاوز اتعالج منه باي طريقة الرد و

icon 16 مارس 2015
ظهر عندي في جسمي كله النخالة الوردية وعاوز اتعالج منه باي طريقة ارجو الرد وممكن اعرف علاجة والبقع اللي في جسمي كتيره وبحس بالحكة كتير عاوز العلاج اللي ينهي النخالة الوردية وظو

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور علي وليد
الجلدية والتناسلية
لاتخف فهذا المرض شكله مرعب ولكنه ليس له أي تأثير أو عدوى أو أثر. ويظهر في الربيع والخريف ويعتقد سببه فايروس من الجو. ومدة المرض بين 2 - 8 أسابيع. إن كان خفيفاً لا يحتاج لعلاج .وإن كان شديد فعلاجه محلول كالامين أو مرهم بيتاميثازون وحب مضاد للهستامين وأحياناً إما كبسول ازثرومايسين أو أشعة فوق البنفسجية. مع ضرورة عدم أكل التوابل وعدم استعمال ليفة عند الاستحمام.
الدكتور زياد ابو دقه
الجلدية والتناسلية
النخاله الورديه مرض مسالم جدا ويختفي تلقاء نفسه خلال شهر او شهرين ولكن بمكانك ان تستعمل كريم مثل بيتاميتاسون رتين يوميا لمدة اسبوعين. كيف تاكدت من التشخيص عزيزي النريض