بقالي شهرين عندي التهابات في السره و في افرازات بتنزل منها و بيخرج منها خصل من الشعر عايز اعرف ايه ده لو سمحتو ?

icon 2 ديسمبر 2014
بقالي شهرين عندي التهابات في السره و في افرازات بتنزل منها و بيخرج منها خصل من الشعر عايز اعرف ايه ده لو سمحتو ?

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور نسيب الشبلي
جراحة عامة
هذا يسمى بالناسور العصعصي والسرة احد الاماكن الشائعة بعد منطقة العصعص والعلاج نبدأ دائما بالعلاج المحافظ اي بتنظيف السرة بالماء والصابون واستخراج كل الشعر الموجود بمساعدة أحد طبعا وباستعمال ملقط الحواجب.مع وضع مرهم Fucidin وذلك عن طريق عود تنظيف الاذن مرتين يوميا والاهم من ذلك هو تنظيف وازالة الشعر من حول السرة بشكل دائم...عند اجراء حفلة التنظيف... وفي حال النكس بجب ازالة السرة بعمل جراحي بسيط.