انا عندى مشكلة غريبة رجلى من تحت مهما غسلتها بتبقى بردة سمرا وناشفة مع العلم انها طول عمرى رجلى او كعبى بالاخص ناعم ولونة احمر بس مش عارفة من ساعة ما تجوزت وكل حاجة اتغيرت للاسف للاسوا الكلام دة من اربع سنين ياريت يادكتور تلاقيلى حل عشان انا زهقت وشكرا

icon 16 أكتوبر 2012
انا عندى مشكلة غريبة رجلى من تحت مهما غسلتها بتبقى بردة سمرا وناشفة مع العلم انها طول عمرى رجلى او كعبى بالاخص ناعم ولونة احمر بس مش عارفة من ساعة ما تجوزت وكل حاجة اتغيرت للاسف للاسوا الكلام دة من اربع سنين ياريت يادكتور تلاقيلى حل عشان انا زهقت وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
هذه وصفة لإزالة السواد عن الكعب وهي تتكون من الجليسيرين والليمون ، يمزج الإثنان ويوضع المزيج على الكعب مع فركه بليفة أو فوطة خشنة ز وهذه وصفة ممتازة المكونات: 1)بيكنج صودا..baking soda 2)فوطه بيضاء بحجم كف اليد..موجودة فى اى محل للوازم الحمامات من فوط ومناشف..ومفاريك لكن تكون من قماش الفوط .. الطريقه: بعد الاستحمام العادى..ونكون متفركين كالعادة بالشاور جيل او صابون عادى..المهم الاستحمام العادى..بعد ماننتهى...والجسم رطب..من غير تنشيف...نحضر الفوطه البيضاء ونبللها..ونضع عليها قليلا من البيكنج صودا ونفرك الجسم كله وبالخصوص المناطق السوداء والمناطق الحساسه....والركب والابط..والخلفيه..وكل المناطق...والاقدام وحتى كعب القدم... .وبتشوفون الفوطه والله مابتصدقون انكم عمركم اخذتوا دوش.. ولاحظوا وانتو تتفركون لون الجسم قبل وبعد ...... ماتخلصون من كل المناطق...على طول نغسل الجسم بماء دافى ...ثم يلحقه ماء بارد جدا تتنشفون جيدا......ثم....زيت اللوز ..نحضره..وإمسحي الجسم به جيدا مع حركات دائريه فى كل مكان..... وتكونون مجهزين بيجاما قطنيه..او تى شرت قطن مع بنطلون قطنى رقيق...وناموا نوما هنيئا... ولما تصحون ثانى يوم...شوفوا البشرة النظيفه....الافتح...وحاولوا تستخدمون البيكنج صودا مرة فقط فى الاسبوع... ومع كل مرة البشرة افتح. قبل لا انسى البيكنج صودا هو مختلف عن البيكنج بودر لاتنسون...البيكنج بودريستخدم لعمل الكيك بيكون فيه..نشا وخميرة زياده على المكونات..وتاثيرهم على البشرة قوى فلا يفضل للدعك ولا للمناطق الحساسه... والبيكنج صودا...عرفت انه له فوائد رهيبه... اولا: انه مطهر للفواكه..والخضار...يضاف لماء الغسل..وتنقع الخضراوات والفواكه فيه ثم بماء عادى ثم تؤكل.. ثانيا: انه مطهر ممتاز للمتزوجات والبنات ايضا...تخلطون مقدار ملعقه منه مع ماء دافىء..مقدار كوبين ..وتغسلون المنطقه الحساسه به جيدا من الخارج فقط.... وهو ممتاز..لاى افرازات او التهابات فطريه او احمرار او حكه...وبعدين نغسله بماء فاتر..ثم تنشف المنطقه جيدا