اعاني من انتفاخ البطن و امساك في البراز

icon 28 سبتمبر 2022
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته امي تعاني من انتفاخ في البطن و إمساك عندما تتبرز ما يخرج تجلس في الحمام اكثر من ساعه عمرهاء 50سنه

إجابات الأطباء على السؤال

السلام عليكم أولاً تمنع أكل الحاجات الي هيا بتعمل انتفاخ زي التوم الكتير الفجل الكرات الكرمب كل دي حاجات بتزود الانتفاخ ف يا تمنعها أو تقللها شوية في الأكل تشرب كمية مية كتير أوي تاكل عيش اللي هوه بالردة عيش أسمر عشان دا بيزود بيحسن يعني * حركة الأمعاء وبيخلي البراز كويس تاخد تشرب عصير برتقال تاكل عنب زي ما قلت تشرب مية كتير سوائل كتير وبعدين ممكن لو كل دا الأول لو تنظم أكلها لو كل دا مجبش نتيجة تاخد بئى ايه في دوا شراب إسمه لاكتيلوز أو دوفلاك بتاخد معلئة كبيرة الصبح وبالليل وتشوف لو مجبش نتيجة ام تروح بقا دكتور باطني تشوف ايه السبب يعني

د. عزة الجابرى
طب أطفال

السلام عليكم أولاً تمنع أكل الحاجات الي هيا بتعمل انتفاخ زي التوم الكتير الفجل الكرات الكرمب كل دي حاجات بتزود الانتفاخ ف يا تمنعها أو تقللها شوية في الأكل تشرب كمية مية كتير أوي تاكل عيش اللي هوه بالردة عيش أسمر عشان دا بيزود بيحسن يعني * حركة الأمعاء وبيخلي البراز كويس تاخد تشرب عصير برتقال تاكل عنب زي ما قلت تشرب مية كتير سوائل كتير وبعدين ممكن لو كل دا الأول لو تنظم أكلها لو كل دا مجبش نتيجة تاخد بئى ايه في دوا شراب إسمه لاكتيلوز أو دوفلاك بتاخد معلئة كبيرة الصبح وبالليل وتشوف لو مجبش نتيجة ام تروح بقا دكتور باطني تشوف ايه السبب يعني

تعليقات الزائرين

زائر زائر

طفلي اصبح عمره شهر ونصف ولا تخرج دموع عند بكاءه هل هذا طبيعي؟

icon 19 أكتوبر 2022