الم فى البطن وقىء وصعوبة في الاخراج

icon 3 يوليو 2020
مريضة سرطان قولون تعانى من انتفاخ في البطن و ترجيع وصعوبة في الاخراج رغم إستخدام الحقن الشرجية والملينات ما الحل لافراغ القولون

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد عبدالستار
باطنية
هل تعرضت المريضة لعلاج جراحى او اشعاعى او كيماوى.. بعض الاعراض تنتج من الاثار الجانبية لما تقدم.. ولكن على العموم.. نحاول نعتمد على السوايل والاكلات اللينة سهلة البلع والهضم.. الجزء العلاجى.. يتضمن ادوية المعدة مثل نيكسيوم ٤٠ قبل الفطور والعشاء.. موتيليوم ١٠ قبل كل وجبة بربع ساعة ولو مش جايب نتيجة بناخد بريمبران ولو استخدمناه ناخد زوفران.. طبعا ده التسلسل من الاضعف للاقوى.. بالنسبة للامساك ناخد لاكتيلوز شراب ونزود الجرعة بالتدريج.. نبدأ ب ٢٠ مل كل ٨ ساعات بعد الاكل.. ونقدر نزود الجرعة مع المتابعة