السلام عليكم انا هذا طفلي الاول وولدته بالاسبوع 41

icon 13 أغسطس 2022
ولكنهُ ضعيف جدا عمره الان12يوم وانا جدا خايفه يبقى ضعيف ومايزيد وزنه وولدت قيصري وصعب علي الجلوس طويلا لانه مايتقبل الرضاعه الطبيعيه يتعبني

إجابات الأطباء على السؤال

د. رافت حسن
طب أطفال
الرضاعه الطبيعيه مقبوله فى كل الاوضاع المريحه للام عكس الرضاعه الصناعى التى تستلزم جلوس الام و رفع الطفل الرضاعه الطبيعيه هى الافضل على الاطلاق من اى حليب صناعى لانها تقوى مناعه الطفل و تزوده باكثر من 200 عنصر ظبيعى غبر موجودين فى اى حليب صناعىمن الطبيعى ان الاطفال حديثى الولاده ينقص وزنهم بعد الولاده بمعدل 10 ال12% حتى اليوم العاشر و تبدا الزياده بعد اليوم العاشر بمعدل 750 جرام كل شهر اول 4 شهور