تبلغ يوما تعاني الامساك لايظهر خروجها الا بعد ان استعمل لها حقنة شرجية

icon 10 سبتمبر 2015
طفلتي تبلغ من العمر 63يوما تعاني الامساك لايظهر خروجها إلا بعد أن استعمل لها حقنة شرجية عبارة عن صابون غار بااعواد تنظيف الاذن علما أنها سابق بعمر الشهر وأقل كان خروجها طبيعي

إجابات الأطباء على السؤال

د. حمدى ابوخضرة
طب أطفال
طالما كانت إخراجها طبيعي قبل كدة تبقى المشكلة في التغذية،نظمى الرضاعة كويس،وشبعيها فى كل رضعة ومتخليهاش تعرق كتير علشان ماتفقدش سوائل كتير وانتي تتغذى كويس، علشان تشبع، وإذا كان فيه مشكلة بلاش موضوع الصابون علشان فيها مواد كيميائية ممكن تبقي ضرر على الطفلة لو امتصت، والودانة ممكن تجرحها، وفيه أحسن من كدة لبوس جليسرين خاص بالرضع أمن ومش منه مشاكل