انا ابنى عمره وشهرين بيمرض كتييير اوى وخصوصا فى الشتاوطبعا بياخد كمية

icon 2 نوفمبر 2015
انا ابنى عمره سنه وشهرين بيمرض كتييير اوى وخصوصا فى الشتاوطبعا بياخد كمية مضادات حيوية مهولة فياترى فى ادوية تزود المناعة عنده ولا الادوية اللى من نوع ده مبتبقاش امنة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور خالد قريب
طب أطفال
طبعاً سوء استخدام المضادات الحيوية هو الذي يجعله يمرض بكثرة.لاتستخدمي أي مضاد حيوي دون أن يصرفه لك الاخصائي.ولابد من أن يشرح لك أيضاً سبب صرفه للدواء
طاقم الطبي
المضادات الحيويه في امراض الشتاء الفيروسيه لا تصرف مادام لا يوجد التهاب بكتيري في الرئه عاده ولا فائده لها بل مضاعفات-- المطاعيم المقرره من الرعايه يجب اخذها حسب النظام المتبع-الغذاء سهل الهضم والسوائل الجو المتعادل وعدم التعرض للمصابين ودخان السجائر والنظافه العامه والمراقبه