نزلة برد وسعال وقيئ متكرر

icon 7 ديسمبر 2021
ابنتي عندها شهر و 10 ايام وعندها نزلة بد وسعال وكثيرا ما تستفرغ منذ اسابيعها الاولى ولكن كان استفراغها ابيض ولكن اليوم ولاول مرة استفرغت استفراغ مصاحب باللون الاصفر فالبداية وانتهى باللون الابيض

إجابات الأطباء على السؤال

ابنه حضرتك عندها نزله برد يعنى رشح وكحه وبلغم بالصدر وهذا لا بد من معرفه هل لديها ارتفاع بدرجه الحراره هل لديها زياده بسرعه النفس هل تستطيع الرضاعه بدون نهجان وهل رضاعتها طبيعيه ام صناعى ووزنها عند ولادتها كان كام والان وزنها كام لان الترجيع المرضى يوءثر علّى وزن الطفل ولكن الترجيع لنتيجه لعدم قوه الرباط بين المرىء والمعده فبيكون عند الطفل ارتجاع له ادويه معينه ووضعيه معينه عند النوم ولكن لابد من الاجابه عن اسئلتى لحضرتك والترجيع الذى حدث لها اليوم هل كان به مخاط ام لا

د. عبير الدسوقى
طب أطفال

ابنه حضرتك عندها نزله برد يعنى رشح وكحه وبلغم بالصدر وهذا لا بد من معرفه هل لديها ارتفاع بدرجه الحراره هل لديها زياده بسرعه النفس هل تستطيع الرضاعه بدون نهجان وهل رضاعتها طبيعيه ام صناعى ووزنها عند ولادتها كان كام والان وزنها كام لان الترجيع المرضى يوءثر علّى وزن الطفل ولكن الترجيع لنتيجه لعدم قوه الرباط بين المرىء والمعده فبيكون عند الطفل ارتجاع له ادويه معينه ووضعيه معينه عند النوم ولكن لابد من الاجابه عن اسئلتى لحضرتك والترجيع الذى حدث لها اليوم هل كان به مخاط ام لا

السلام عليكم معني انها ترجع اصفر معناه أن معدتها فاضيه تماما من أي اكل وده معناه أن الترجيع جامد بصي لازم تكتبي أعراض البرد الموجودة ايه عشان اقدر اساعدك لكن اكتر حاجه تخلي الطفل يرجع وهو عنده برد في السن ده أن مناخيره تكون مقبوله يعني مش عارف يتنفس منها فهاتي بخاخة free noseوبحب في كل أنف كل ساعه وقبل الرضاعه وتأتي موتيليوم شراب واديها ١.٥ سم قبل الرضاعه بخمس دقائق واديها سيتال قطارة مرة الصبح ومرة بالليل حتي لو مش سخنه بس خلي بالك ده لو سدرها وصوت نفسها كويس لكن لو فيه نهجان جامد أو كحه الأفضل أن طبيب يشوفها خاصة لو كان فيه حد في البيت عيان وهي لقطت منه وربنا يشفيها

د. هشام علي
طب أطفال

السلام عليكم معني انها ترجع اصفر معناه أن معدتها فاضيه تماما من أي اكل وده معناه أن الترجيع جامد بصي لازم تكتبي أعراض البرد الموجودة ايه عشان اقدر اساعدك لكن اكتر حاجه تخلي الطفل يرجع وهو عنده برد في السن ده أن مناخيره تكون مقبوله يعني مش عارف يتنفس منها فهاتي بخاخة free noseوبحب في كل أنف كل ساعه وقبل الرضاعه وتأتي موتيليوم شراب واديها ١.٥ سم قبل الرضاعه بخمس دقائق واديها سيتال قطارة مرة الصبح ومرة بالليل حتي لو مش سخنه بس خلي بالك ده لو سدرها وصوت نفسها كويس لكن لو فيه نهجان جامد أو كحه الأفضل أن طبيب يشوفها خاصة لو كان فيه حد في البيت عيان وهي لقطت منه وربنا يشفيها

تعليقات الزائرين

Cheyma  Mdn Cheyma Mdn

اجوبة على اسئلة : د. عبير الدسوقى لا حرارتها طبيعية ليست مرتفعة تنفسها و صعب بسبب المخاط كان ينزل منو اصفر بس وقف ولكن الان مسدود ما يخليه احيانا ترضع وايضا تكح كثيرا حتى تستفرغ مخاط وزنها كان 3k 400g ولم ازنها بعد ذالك منذ ولادتها ترضع بدون نهجان بس احيانا انفها ما يخليها ترضع كويس

icon 8 ديسمبر 2021
Nasim Mansour Nasim Mansour

بنتي صار عمرا ٦ اشهر وكل ما اطعمي خضار او فواكه بترتخي وبتصير تستفرغ لون اصفر ومعدتا بتمشي اول شي خروجا بصير احمر بعدين ابيض بعدين اسود بعدين اخضر بعد يومين برجع للونو الطبيعي شو السبب وبتصير تشرب مي كتير وبضل نايمة

icon 6 أكتوبر 2022