نسبة الtotal serum bilirubn عندى ده معناه ايه الصفراء عالية ولا ايه ال

نسبة الtotal serum bilirubn عندى ده معناه ايه الصفراء عالية ولا ايه ال
icon 14 مارس 2013
icon 7720
نسبة الtotal serum bilirubn عندى 1.3 ده معناه ايه الصفراء عالية ولا ايه السبب ولا ايه تشخيص الموضوع بالظبط ياريت الرد ضروووووووووووووورى
هل تريد إجابة أكثر تفصيلا؟ تحدث مع طبيب الآن

إجابات الأطباء على السؤال

يجب استثناء مرض غلبرت وهو ارتفاع البيليروبين بسبب كسل في انزيمات الكبد التي تحكم البيليروبين وهو يحدث بنسبه حاله بين عشرين شخص سليم أي هو منتشر في المجتمع اذا كنت قلقا على ارتفاع البيليروبين يجب عمل وظائف الكبد عادة تكون طبيعيه وعمل صورة التراساوند للكبد للتاكد من عدم انسداد القنوات الصفراوية اذا كانت النتائج سلبية اذا لا داعي للقلق وانما يجب اخبار الاطباء في المستقبل عندما تحتاج لاي علاج ممكن بتعارض مع ارتفاع المادة الصفراوية البيليروبين 1 2013-03-15 08:37:20
الدكتور مروان العكشة
الدكتور مروان العكشة
امراض الدم والاورام
يجب استثناء مرض غلبرت وهو ارتفاع البيليروبين بسبب كسل في انزيمات الكبد التي تحكم البيليروبين وهو يحدث بنسبه حاله بين عشرين شخص سليم أي هو منتشر في المجتمع اذا كنت قلقا على ارتفاع البيليروبين يجب عمل وظائف الكبد عادة تكون طبيعيه وعمل صورة التراساوند للكبد للتاكد من عدم انسداد القنوات الصفراوية اذا كانت النتائج سلبية اذا لا داعي للقلق وانما يجب اخبار الاطباء في المستقبل عندما تحتاج لاي علاج ممكن بتعارض مع ارتفاع المادة الصفراوية البيليروبين
bilirubin, total 0.2 - 1.4 mg/dL اذا كانت النتيجة 1.3 معناها انها طبيعية 0 2013-03-15 01:49:35
الدكتور فايز بيبي
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
bilirubin, total 0.2 - 1.4 mg/dL اذا كانت النتيجة 1.3 معناها انها طبيعية

أرسل تعليقك على السؤال

يمكنك الآن ارسال تعليق علي سؤال المريض واستفساره

كيف تود أن يظهر اسمك على التعليق ؟

أسئلة وإجابات مجانية مقترحة متعلقة بأمراض باطنية

سؤال من أنثى سنة 27

في أمراض باطنية

مساء الخير، محتاجة اعرف ايه الاكل اللي المفروض المريض ياخده و هو عندة فيرس A، غير ان معايا تحاليل تانية...

تشمل تغذية مريض فيرسA الاغذية غير المعقدة و بدون دهون فيكون طعام من النشويات مثل الخبز و مسلوق المكرونة او الارز مفيدة في مثل هذا الامر مع بعض انواع من الفواكه و الخضروات النيئة كذلك فان العسل يعتبر ايضا من الاشياء المفيدة سهلة الهضم

سؤال من ذكر سنة 29

في أمراض باطنية

انا اعانى من فيرس بي وهل له علاج يقضى عليه تمام او ايه الحل لانى محتاج اسافر ومش عارف اعمل...

السلام عليكم شفاك الله و عافاك اخي الكريم ما يحدد الحاجة للعلاج هو حالة الكبد و هو يبنى على نتائج بعض التحاليل و التصوير بالموجات فوق الصوتية وكذلك نسبة الفيروس و يحددها تحليل بي سي آر في حالة الحاجة للعلاج فالدواء الفعال متواجد و الشفاء التام ممكن بإذن الله و لو كانت الحاجة للعلاج غير موجودة ( فيروس خامل ) فلا يلزم الا المتابعة الدورية لو كان عندك نتائج الفحوصات و يمكن مشاركتها فسأستطيع التفصيل

سؤال من أنثى سنة

في أمراض باطنية

لو سمحت عايزة اعرف ايه معني الكومنت ده Mild normocytic normochromic anaemia .. relative lymphocytosis .. absolute neutropenia

ضعف دم بسيط بحجم كريات دم طبيعي وتركيز طبيعي. ارتفاع في خلايا الليمفاويه مع هبوط في كريات الدم البيضاء الحبيبيه المتعادله نحتاج الى سيرة مرضيه لتفسير شبب هذا النتيجة

سؤال من أنثى سنة 3

في أمراض باطنية

وبتنام كتير اوي عندها السكر الرجل من ايه وارمه هل ممكن السكر يكون عالي ولا سبب تاني والنوم سببه ايه...

الاسباب كثيره ومتنوعه والفحص السريري مهم عليك مراجعة طبيب روماتيزم لاجراء اللازم من تصوير وتحليل للدم وغيره او لتوجيهك للتخصص المعنيوتصويب السكر

هل وجدت هذا المحتوى الطبي مفيداً؟

happy مفيد

sad غير مفيد

144 طبيب

موجود حاليا للإجابة على سؤالك

bg-image

هل تعاني من اعراض الانفلونزا أو الحرارة أو التهاب الحلق؟ مهما كانت الاعراض التي تعاني منها، العديد من الأطباء المختصين متواجدون الآن لمساعدتك.

ابتداءً من

7.5 USD فقط

ابدأ الان
الأسئلة الأكثر تفاعلاً
سؤال من أنثى 33 سنة

انا تم اغتصابي بالصغر وسويت عملية ترقيع دائمة من ٨سنين وزواجي قرب لما حكيت مع خطيبي بموضوع البكارة قلي دم العذراء والغير عذراء بيبين يعني في فرق وكمان قلي في اشياء الزوج يعرفها غير نزول الدم بتبين انه زوجته مش عذراء طمنوني العملية منيحه فيه يعرف اني مرقعة او لا والعشاء موجود مافيني اصارحه