كم سعر حقن هرمون النمو وهل يمكن استخدامها بدون وصفة

icon 21 أكتوبر 2015
كم سعر حقن هرمون النمو وهل اسمها بالصيدلية هرمون النمو وهل تصرف بدون روشتة وكيفية استعمالها علمًا أني أعيش في مصر

إجابات الأطباء على السؤال

بداية من المهم التوضيح أن هرمون النمو يستخدم لأغراض علاجية وفي حالات محددة فقط ويكون ذلك تحت الإشراف الطبي، وذلك أن كل حالة وكل مرحلة عمرية تحتاج جرعة مختلفة من الهرمون، كما قد يصاحب استخدام الهرمون مجموعة من الآثار الجانبية خصوصًا في حال الحصول عليه دون الحاجة لذلك.

تتوفر عدد من الأنواع والأسماء التجارية لهرمون النمو في الصيدليات، ولكل نوع جرعات محددة، ويعطي على شكل إبرة تحت الجلد أو حقنة بالعضل بحسب الحالة.

سوف أبين لك فيما يأتي مجموعة الأعراض الجانبية لاستخدام هرمون النمو دون وجود حاجة صحية لذلك:

  • متلازمة النفق الرسغي.
  • آلام الأعصاب أو العضلات أو المفاصل.
  • تورم الذراعين والساقين من احتباس السوائل.
  • ارتفاع مستوى الكوليسترول في الدم.
  • خدران ووخز في الجلد.
  • زيادة خطر الإصابة بأمراض القلب والسكري.
  • نمو الأورام السرطانية.
  • نمو ملامح الوجه واليدين والقدمين أو الضخامة.
  • تقلبات مزاجية.
  • تضخم في القلب.
  • انخفاض سكر الدم.
  • تليف الكبد.
  • تضخم الثدي عند الرجال.

لذلك ينصح بالمتابعة لدى طبيب غدد صماء لتشخيص نقص هرمون النمو والحاجة له، ويتم في هذه الحالة وصف حقن هرمون النمو بموجب وصف طبية مع تحديد الجرعات المناسبة بدقة، مع وصف طريقة أخذ العلاج المناسبة بحسب الحالة.

للمزيد:

الصيدلاني عبدالرحيم محمد الباشا
صيدلاني

بداية من المهم التوضيح أن هرمون النمو يستخدم لأغراض علاجية وفي حالات محددة فقط ويكون ذلك تحت الإشراف الطبي، وذلك أن كل حالة وكل مرحلة عمرية تحتاج جرعة مختلفة من الهرمون، كما قد يصاحب استخدام الهرمون مجموعة من الآثار الجانبية خصوصًا في حال الحصول عليه دون الحاجة لذلك.

تتوفر عدد من الأنواع والأسماء التجارية لهرمون النمو في الصيدليات، ولكل نوع جرعات محددة، ويعطي على شكل إبرة تحت الجلد أو حقنة بالعضل بحسب الحالة.

سوف أبين لك فيما يأتي مجموعة الأعراض الجانبية لاستخدام هرمون النمو دون وجود حاجة صحية لذلك:

  • متلازمة النفق الرسغي.
  • آلام الأعصاب أو العضلات أو المفاصل.
  • تورم الذراعين والساقين من احتباس السوائل.
  • ارتفاع مستوى الكوليسترول في الدم.
  • خدران ووخز في الجلد.
  • زيادة خطر الإصابة بأمراض القلب والسكري.
  • نمو الأورام السرطانية.
  • نمو ملامح الوجه واليدين والقدمين أو الضخامة.
  • تقلبات مزاجية.
  • تضخم في القلب.
  • انخفاض سكر الدم.
  • تليف الكبد.
  • تضخم الثدي عند الرجال.

لذلك ينصح بالمتابعة لدى طبيب غدد صماء لتشخيص نقص هرمون النمو والحاجة له، ويتم في هذه الحالة وصف حقن هرمون النمو بموجب وصف طبية مع تحديد الجرعات المناسبة بدقة، مع وصف طريقة أخذ العلاج المناسبة بحسب الحالة.

للمزيد:

تعليقات الزائرين

زائر زائر

انا طولى ١٦٥ والسن ١٧ سنه ونص لو سمحت عايز طريقه تزيد من طولى

icon 12 يوليو 2020
زائر زائر

ابنتي سنها ١٢ سنه و نصف طولها ١٣٧ ووزنها ٤١ عملنا اشعه قياس عمر العظام علي كف اليد قالت الطبيبه أنها باقي جزء صغير يمكننا اخد حقن هرمون النمو و بالفعل بدأنا من شهر تقريبا كل يوم ٦ وحدات پقلم الهرمون مع العلم انها بدأت الدوره الشهريه من ٥ شهور غير منتظمه هل هرمون النمو ممكن يشكل اي خطر وشكرا

icon 15 ديسمبر 2021
زائر زائر

كم سعر حقن هرمون النمو وهل اسمها بالصيدلية هرمون النمو وهل تصرف بدون روشتة وكيفية استعمالها العراق

icon 20 ديسمبر 2021
زائر زائر

165طولي وعمري 22هل هناك امل بلعلاج ارجو الرد ارجوكم

icon 5 يناير 2022
زائر زائر

انا سني 16 سنه و طولي 166 وانا حارس مرمى متميز الحمدلله بس الي عاملي مشكله طولي ف هل ممكن أزيد من طولي اكتر من 6 سم كمان عن طريق هرمون النمو؟

icon 12 فبراير 2022
زائر زائر

هلا، انا طولي 160cm و عمري 14. انا اجتني الدورة الشهرية من عمر ال 11. و من وقتها زاد طولي1cm فقط. هل في داعي لحقن هرمون النمو

icon 26 فبراير 2022
زائر زائر

السلام عليكم انا عمري 15 باقي لي 6 اشهر وادخل ال 16 وطولي 156 هل تنصحوني اخذ حبوب او لا؟ لان مشكلة والله ووش اسم الحبوب اللي اخذها تكفون

icon 16 مارس 2022
نورهان سمير نورهان سمير

لو سمحتو انا بنت عندي ٢٤ سنه وشي مفهوش ملامح من صغر حجمو طولي ١٥٠ معنديش عضم ف جسمي عضم جسمي قليل جدا جدا أسوأ من الاطفال مهما بتخن بطني فقط الي بتتخن مبقدرش العب تمارين حاولت اشترك في جيم معنديش طاقه ومفيش مجهود عملت تحاليل طلع عندي هرمون النمو نص قليل جدا حتي الغده الدرقيه عملت سونار عليها وتحاليل طلعت خامله جدا برغم صغر حجمي ولما عملت الاشاعه اكتشفت انها صغيره جدا وناقصه نمو عشان كدا مش شغاله انا حقيقي اكتئبت نفسي يكون شكلي طبيعي حتي مش بلاقي مقاسي في الجزم لصغر حجم رجلي الغريب مفهوش عضم وايد

icon 8 سبتمبر 2022
Jmal Abdo Jmal Abdo

ابنى عمرة 10 س وزنه22ك نحيف جدا اعمل ايه بياخد تريكتين وديجستين من اكتر من سنه مفيش نتيجه نفسي في علاج فعال على طول مناعته ضعيفه خملان وعصبى وطوله اقصير

icon 15 سبتمبر 2022
زائر زائر

السلام عليكم عمريي ١٩ وطولي ١٥٠ هل اذا اخذت هرمون بزيد طولي مع العلم انا شب

icon 23 نوفمبر 2022
y0uSsef mohaMed y0uSsef mohaMed

انا عمري 21سنه طولي 170سم ممكن اخد هرمون النمو ولا كدا مبقاش ينفع

icon 26 نوفمبر 2022
Fatima Ali Fatima Ali

أنا عمري 19 سنة ونص وطولي 152 سم بدي طريقة لزيادة طولي

icon 24 مايو 2023
م م

ابني عمره ست سنين وطوله 107. وزنه 14.5 عنده ضعف في هرمون النمو حيث نسبته 0.65 موحود لدي كامل الفحوصات

icon 23 أكتوبر 2023
Mamdouh Ahmed Mamdouh Ahmed

ابني عندة 13 سنة وطولة 132 كان بيستعمل سيمتروبين وبعدين قطع عن الاستخدام لمدة سنة هل ممكن يكمل العلاج مع العلم انة كان بيستعمل 18 حقنة في الشهر

icon 9 يناير 2024
علي الاكبر عباس فاضل علي الاكبر عباس فاضل

ما فهمت اقدر استخدمه او لا وعمري 13 وطولي 2 ونص متر اقدر

icon 30 مارس 2024