اعاني من فطريات في الابط مسبب حكة واسمرار اخذت علاج له من قبل لكن رجعت الحكة مرة اخرى الان استخدم لها كريم اسمة لامفين هل استمر بااستخدامة وهل بيزيل الاسمرار افيدوني مشكورين

icon 13 مارس 2016
اعاني من فطريات في الابط مسبب حكة واسمرار اخذت علاج له من قبل لكن رجعت الحكة مرة اخرى الان استخدم لها كريم اسمة لامفين هل استمر بااستخدامة وهل بيزيل الاسمرار افيدوني مشكورين

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد محمود محمد على
الجلدية والتناسلية
فطريات الإبط لها أسباب مثل زيادة التعرق والرطوبة ولكن تقول يوجد حكة واسمرار لا بد من رؤية الإصابة ومبدئيا سيكون التشخيص اكزيما مصاحبة لفطر العلاج: كريم موضعى كورتيزون+مضاد للفطر وليكن (اليكا إم كريم) دهان مرتين يوميا الأسبوع الأول ثم لاميزيل كريم دهان مرتين الأسبوع الثاني بالإضافة إلى مضاد للحكة وليكن (ديسا اقراص) قرص بعد العشاء لمدة 3-5 أيام

تعليقات الزائرين

س س

السلام عليكم عندى سؤال لانى محرجه اروح اكشف دلوقتى انا عندى 22سنه قبل كدا كنت طبيعيه وريحتى او ريحه جسمى عاديه وبالاخص منطقه الاندر ارم(تحت الابط) يعنى لو فضلت 4 ايام من غير شاور مبيبقاش فى اى ريحه عرق خالص مؤخرا بقي فيه ريحه نفاذة جدا من الاندر ارم وحرفيا بشمها تحت المايه مبلحقش حتى اعرق ف دا ممكن يكون سببه اى ولو فى علاج او تحاليل وشكرا جزيلا

icon 21 فبراير 2023